çetin ticaret

Bayramiç'in Sütü Marka Olacak!

Bayramiç’in Çavuşköy Köyü’nde çiftçilere yönelik “Hayvancılık” konulu konferans gerçekleştirildi. 

4824
Bayramiç'in Sütü Marka Olacak!

Bayramiç’in Çavuşköy Köyü’nde çiftçilere yönelik “Hayvancılık” konulu konferans gerçekleştirildi. 

Bayramiç Ziraat Odası öncülüğünde verilen konferansa, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Baytekin (Kaba Yem), Prof. Dr. Türker Savaş (Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği), Yrd. Doç. Dr. Baver Coşkun (Kuzu ve Oğlak Ölümleri) Dr. Bekir Sıtkı Ayağ Çanakkale İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Müdürü (Küçükbaş Hayvancılıkta Barınak Koşulları), TKDK Görkem Şanlı Kıdemli Başvuru Kabul Uzmanı (IPARD II Hayvancılık Destekleri ) ve Bayram Yürekli SGK Müdürü (Tarım BAĞ-KUR’u ve Genel Sağlık Sigortası) ‘in Katılımlarıyla ‘’Hayvancılık’’ Konulu Konferans gerçekleştirildi.

Konferansa, Çavuşköy Köyü Muhtarı İbrahim Bingül, Köylü Köyü Muhtarı Cevdet Özenç, Akpınar Köyü Muhtarı Nizamettin Sezer, Alikabaklar Köyü Muhtarı Mehmet Uğur, Sarıdüz Köyü Muhtarı Mustafa Evcimen, Ahmetçeli Köyü Muhtarı İbrahim Doğan, Çavuşköy Köyü Koop. Başkanı İrfan Çetin, Pıtıreli Köyü Koop. Başkanı Tuncay Güngör, Koşuburnu Köyü Koop. Başkanı Hüseyin Gök, Meclis Kurulu Üyesi Şafak Güngör ve çok sayıda üretici katılım sağladı.

Oda Başkanı İsmail Pehlivan; “ Hayvancılık alanında Bayramiç sütünün marka olması yönünde alt yapı çalışmalarına başladık. Bu atılıma Çavuşköy ’de başlayarak devam edeceğiz. Bayramiç sütü olmadan Ezine peyniri olmaz bu fikir ile süt için üniversitemiz ve diğer kurumlarla elbirliği ile çalışacağız. Sütümüzü marka yapacağız. Çünkü Ezine peyniri Türkiye’nin göz bebeği ancak Burada Bayramiç sütünden bahsedilmiyor. İş burada kurum olarak görev bizlere, süt birliğine, kooperatiflere, mandıracılara, sanayicilere ve üreticilere düşüyor. 
 
Çünkü Alplerden sonra Kazdağları oksijen deposudur. Kazdağlarını kuzey yamaçlarında yetişen otlardan, yem bitkilerinden oluşmaktadır. Onun için Bayramiç sütü coğrafi işaret tescili için alt yapı çalışmaları başlamıştır. Burada görev bizlere düştüğü kadar sizlere de düşmektedir.Kaliteli, hijyen olan süt alacağız. Devamlı çizelgeler tutup her şeyimizi kayıt altına almak zorundayız. Süt denince akla kalite yönünden Bayramiç gelmelidir.

Bu konuda her türlü çalışmaları odamız olarak yapacağız. Bayramiç’i tarımda marka ilçe yapma görevimizdir. Sütümüzü marka yaptığımızda üretici marka değeriyle umut ediyorum ki bu gün ki şartlardan daha iyi kazanacaktır. Bu konuda oda meclisimiz, yönetim kurulumuz bizleri yetkilendirmiştir.

Buradan oda meclisimize ve yönetimimize bu yetki için teşekkür ederim. Biz her zaman üreticinin, üretenin yanındayız. Elbette işiniz gereği her şeyi bir ziraat mühendisi veya veteriner hekim kadar iyi biliyorsunuz. Burada bizlere düşen bu işin okulunu okuyan ziraat mühendislerimizi veya veteriner hekimlerimizi yetiştiren hocalarımızla bilgi açığınızı kapatmak. 

Kaliteli süt, yem bitkisi, hayvanların sağlıklı beslenmesi, hijyenik ortamlarda nasıl hayvan yetiştirilir bunlar üzerine sizleri bu akşama değerli hocalarımla bilgilendirmeye geldik. Bu dediklerimizi yaparken girdi maliyetlerinizin yüksek olduğunu biliyoruz ve nasıl aşağı düşüreceğinizi, silajı, yoncayı, fiği ne zaman ne şekilde biçeceğinizi sizlere anlatacaklar. 

Bu akşam bizleri kırmayıp gelen ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi hocalarımıza, SGK Müdürümüze, TKDK yetkililerine ve siz değerli üreticilerimize şahsım ve yönetimim adına teşekkür eder saygılarımı sunarım” dedi.

Konferans sonrası katılım sağlayan üreticilere Pilav ikramı yapıldı.


Kaynak: Haber Merkezi
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.